5 tips til at energien holder – også efter ferien

 In Articles

5 tips til
at energien holder
– også efter ferien

5 tips til at energien holder – også efter ferien

Jane Ulsoee   Jane Houlind Ulsøe Stifter af Canvas Planner
  August 1st, 2018 – 2 min read

Ferien er ved at være slut, og det kan være svært at vænne sig til tanken om at skulle tilbage på jobbet med faste arbejdstider. E-mails, møder og travle dage står ofte i skærende kontrast til den afslappede feriestemning. Det kan derfor være helt uoverskueligt at vende tilbage efter en lang ferie. Men heldigvis kan du selv gøre noget for at bevare den energi, som du har fået opbygget i løbet af ferien, så den smitter af på din arbejdsglæde.

Her er vores 5 bud på, hvad du kan gøre, så overgangen fra ferie til arbejde bliver så god som mulig:

1. Planlæg en kort arbejdsuge

Det er en rigtig god ide at starte langsomt op. Så hvis det er muligt, kan du lægge ud med en kort arbejdsuge, så din første arbejdsdag falder på en onsdag eller torsdag. Det kan gøre overgangen fra ferie til arbejde lettere, da du ikke begynder med fem lange arbejdsdage. Hvis du alligevel starter på en mandag, så tag en kort arbejdsdag.

2. Afsæt de første par dage til egne opgaver

Det kan virke voldsomt at starte ud med en masse møder lige efter ferien. Det kan derfor være en fordel at afsætte de første par dage til dine egne opgaver. Hvis er der ting, som du ikke fik helt styr på inden ferien, så er det en god idé at få ordnet de gøremål nu.

3. Prioritér dine opgaver og skab overblik

Brug den første dag efter ferien på at danne dig et overblik. Du vil naturligt ofte være bagud efter en længere ferie, men giv dig tid at prioritere i stedet for at kaste dig ud i arbejdet uden en plan. Tjek din indbakke og prioriter dine opgaver i SKAL og KAN (se blogpost) dvs. hvilke opgaver skal laves så hurtigt som muligt, og hvilke kan vente til senere.

4. Reflektér over dit arbejde

Mange bruger tid i løbet af ferien på at få tænkt og reflekteret over arbejdet, opgaver og rutiner. Måske opstår der nye idéer, eller du bliver opmærksom på uhensigtsmæssige ting på jobbet. Det kan være en god anledning at bruge opstarten lige efter en ferie på at få ændret arbejdsrutiner og få talt med dine kollegaer om ting, du mener kan gøres smartere.

5. Smil og vær glad

Og så et af vores yndlingsråd: Smil!

Det er nemlig sådan, at vi selv bestemmer 40 % af vores humør dvs. hvis vi er positive og glade, så har det en væsentlig indvirkning på vores generelle velbefindende. Hvis du smiler og er i godt humør, når du møder ind på arbejdet, så får du en meget bedre opstart efter ferien. Dermed holder ferieenergien også markant længere, og mon ikke også det hjælper til at forlænge ferieenergien for resten af teamet. 😉

efter ferien
Holiday